Najdete mě:

Víkend ve znamení folkloru

Říkám, že folklór je můj život… a podle toho vypadal i poslední víkend = dvě z mých srdcovek 🤍

1️⃣ Moravský ples v Praze. V Palác Žofín se konal už 66. ročník akce, která je naplněná vystoupeními folklorních souborů z celé Moravy. Spolupořádají ho HANÁCI Spolek rodáků a přátel Hané v Praze, což je naše jedinečná “enkláva”, která se stará o to, aby byla krojovaná Haná vidět a slyšet v hlavním městě… Hojně se jí tak účastní Moraváci žijící v Praze a pravidelně taky můj domovský Hanácký soubor písní a tanců KLAS Kralice na Hané. Už sice nejsem jeho členkou, ale k jejich aktivitám se stále ráda připojuji. Je to skvělá možností potkat se s přáteli z jiných souborů. A vždycky to hodně rychle uteče. Vlastní vystoupení, zpěv a tanec s cimbálovkou, u dechovky, ještě udělat pár fotek 📸 na památku… a je to.

2️⃣ O hanáckyho kohóta 🐓je krajská přehlídka dětí ve zpěvu lidových písní, kterou hostil prostějovský klub DUHA – Kulturní klub u hradeb. Děti ve třech kategoriích od nejmenších 3letých mrňousků až po teenagery usilovali o postup do moravského a dále do celostátního kola. Moc se mi tahle akce líbí taky proto, že je to poměrně ojedinělá událost podporující dětské zpívání u nás, na Hané. A samozřejmě taky proto, že dlouholetým odborným garantem přehlídky je Hanácký folklorní spolek. V Prostějově se představilo přes 40 zpěváčků od Šumperka až po Kroměříž.

#folklor#folklore#tradice#tradition#kroj#costume#ples#ball#spolehnetese#hanapospisilikova#praha#kralice#kralicenahane#prostejov#hana#atjehanaslyset

Hana Pospíšilíková | 437529744 122134575872098266 5078839116585674 n