Najdete mě:

Tak tohle jsem ale opravdu nečekala

… abych parafrázovala legendární větu Karla Gotta, když přebíral některé ze svých více než 40 Zlatých / Českých slavíků. Ceny za přínos v oblasti kultury v Olomouckém kraji nejsou tak mediálně sledované. A já nedostávám podobná ocenění tak často. Vlastně je tohle vůbec první. Ale o to víc si jej vážím.

Vážím si téhle ceny, protože:

• … jde o cenu od veřejnosti. Své hlasy mi posílali lidé, kterým je naše dlouholeté angažmá ve prospěch folklóru a udržování tradic sympatické… moc za to děkuji.

• … jde o ocenění všech, kdo na sebe hrdě oblékají kroj v kterékoli části Hané. Patří všem, kdo každý týden chodí na taneční zkoušky, všem, kdo hrají a zpívají hanácké lidovky. Je to odměna pro všechny, kdo prezentují tradiční lidovou kulturu ve všech koutech ČR i v zahraničí.

• … se ukazuje, že folklor lidé stále více vnímají jako krásu zděděnou po našich předcích, která si zaslouží uchovat a předávat dál. Lidová kultura je jedinečná, odlišuje nás od ostatních částí Moravy i od zbytku Česka.

Moc děkuji za všechny hlasy a za podporu, kterou jste tak mým = našim aktivitám vyjádřili. Je to ohromná motivace pracovat dál. A cenu mi předával pan Ivo Slavotínek, náměstek hejtmana OK, také v kroji…

🙂 Jsem šťastná a vděčná.

#oceneni#award#kultura#culture#folklor#folklore#tradice#tradition#kroj#costume#spolehnetese#hanapospisilikova#ivoslavotinek#olomouc#hana#atjehanaslyset#OlomouckyKraj